Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Осмокласници бяха областни управители за час

Дата на публикуване: 09.05.2023
Последна актуализация: 21.06.2023

Издадоха заповеди за намаляване на часовете, ходене на училище от 10 часа, но и за опазване на природата, повече детски площадки и закон, закрилящ жените от насилие.

Макар и само за час учениците от 8 „в“ клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бяха областни управители на област Разград. Децата гостуваха на областния управител Драгомир Златев в рамките на обявения от администрацията Ден на отворени врати.

Като областни управители всички осмокласници  издадоха от свое име заповеди, скрепени с подписите им и печат на институцията. Те разпоредиха часовете в училище да бъдат намалени от 45 на 40 минути, а учебният процес да стартира не в 8, а в 10 часа. Не бяха подминати и проблеми като опазване на природата чиста, повече детски площадки и дори закон, закрилящ жените от домашно насилие.

Домакинът Драгомир Златев разказа на учениците какви са правомощията и ангажиментите на областния управител, за какво отговаря и за какво се грижи. Подробности за начина, по който функционира държавната администрация, разкриха още заместник-областният управител Найден Късов, главният секретар Михаил Тодоров и директорите на дирекции Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов.

Децата се снимаха в кабинета на областния управител и си направиха за спомен обща снимка със своите домакини.