Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител откри първите заседания на Общинските съвети в Лозница и Цар Калоян

Дата на публикуване: 08.11.2023
Последна актуализация: 10.11.2023

Днес, 7 ноември, Областният управител Владимир Димитров откри първите заседания на Общинските съвети с новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на населени места в община Лозница и в Цар Калоян.

„Повечето от вас имат опит, работили са под една или друга форма за местната власт и знаят, че жителите на общината са им поверили голяма отговорност. Изборите минаха и от тук нататък най-важното в общината ще се решава от вас в тази зала“, каза в приветствието си той.

Той пожела на всички ползотворна работа, разумен избор на председател на общинския съвет и много добри неща, които да свършат за своите общини.  Също им пожела много сила, мъдрост и кураж в работата през следващия мандат.

Преизбраните кметове - на община Лозница Севгин Шукри и на Цар Калоян Дауд Аляовлу както и всички новоизбрани кметове и общинските съветници, положиха клетва пред Областния управител. Те получиха удостоверенията си от представители на ОИК и подписаха клетвените декларации.

В дневният ред на двете заседания бе избор на нов председател на Общински съвет, като в Лозница мнозинството посочи  Ибрахим Ахмедов, а общинските съветници в Цар Калоян избраха Белгин Хюсеин.