Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител поздрави ръководството на Автото за домакинството на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС"

Дата на публикуване: 22.03.2024
Последна актуализация: 26.03.2024

Областният управител Владимир Димитров изпрати поздравителен адрес на ръководството и учениците на Професионалната гимназия по транспорт и строителство "Христо Смирненски" по повод домакинстването им на регионалния кръг на Националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС".

Днес събитието бе открито от кмета на Община Разград Добрин Добрев, поздравителният адрес бе връчен от главния секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров на директора на гимназията инж. Димитричка Ангелова.

„Във вашата професионална гимназия има много трудолюбиви и упорити ученици, които показват своите знания и умения в тези състезателни формати. Всяко едно състезание има за цел, освен да излъчи най-добрите и да ви мотивира да сте сред тях, да се поставяте в условия на конкуренция. Това да ви кара да се развивате. Този процес на развитие не бива да спира, дори след завършване на гимназията, винаги трябва да се усъвършенствате и да искате да сте сред най-добрите“, пише Областният управител в адреса.

На официалното откриване присъстваха още председателят на Общински съвет Разград Галина Георгиева и началника на РУО Ангел Петков, представители на фирми, експерти.

Надпреварата в двете професионални направления ще се проведе днес следобед и утре сутрин.

Тази година участват ученици от 11 и 12 клас, разпределени в 11 отбора, от професионални гимназии с транспортен профил от Разград, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Велики Преслав, Шумен, Провадия, Дулово и с. Средище.